Erikoisia maratoneja maailmalta

Jos sinulla on rahaa ja sen lisäksi hyvä kunto, niin maailmalta löytyy paljon mukavia juoksukilpailuja sinulle. Rahaa siis oikeasti pitää olla monia tuhansia euroja. Jos haluat tarkempia fiiliksiä ja tietoja haastavista juoksukilpailuista, niin kannattaa tutustua suomalaiseen Marianna Zaikovaan. Hän on entinen BB-julkkis joka on 2010-luvulla hurahtanut juoksuun. Hän on mm. ensimmäisenä naisena osallistunut World Marathon challengeen. Tässä listausta mielenkiintoisista maraton-kilpailuista:

Maraton Kiinan muurilla

 Tässä tavailletaan 42 kilometriä Kiinan muurilla. Luonnollisesti porrasjuoksua tulee melkoisesti. Asiaa ei helpota Kiinan ilmasto, lämpötila on keskimäärin +30 astetta. Asiaa kuitenkin helpottaa, että ensimmäisaika on 8 tuntia. Tarjolla on erilaisia matkapaketteja. Kuuden päivän paketti jossa on mukana turistikierroksia maksaa 1200 USD ja hinta ei pidä sisällään lentoja. Tutustu tarkemmin kisaan tästä.

Pohjoisnavan maraton

 Tämä on meille suomalaisille jotka olemme tottuneet kylmään. Norjasta nouset tilauslennolle joka vie teidät juoksuhullut keväiselle pohjoisnavalle. Pakkasta voi olla -25 astetta. Juoksette siellä maratonin josta maksatte 13 800 euroa. Täältä löydät osallistumiskaavakkeen.

World Marathon Challenge - 7 maratonia ja 7 mannerta

Tässä on mukavasti paketointi viikkoon seitsemän maratonia ja seitemän mannerta. Ensimmäisenä tulee mieleen, että mikä se seitsemäs manner on? Se on Etelämanner. Viikon juoksulomailu alkaa Etelämantereelta ja siitä edetään seuraavassa järjestyksessä Punta Arenas, Miami, Madrid, Marrakech, Dubai ja Sydney. Mainittakoon, että lentomatkat tehdään mukavasti lorvien businessluokassa.Osallistumismaksu on 36 000 euroa ja tämän päälle vielä lennot Punta Arenasiin ja Sydneystä takaisin (jos olet vielä hengissä). Tutustu ihmeessä kisaan sivuilla.

Mount Everest Marathon 

Mount Everest on maailman korkein vuori. Vuosittain vuoren valloituksessa kuolee ihmisiä. Voit juosta siellä myös maratonin keväisin ja sanovat tämän olevan maailman korkein maraton. Hintaa täydelle matkalle kertyy 2500 USD ja päälle lentokuluja ym. Jos hyviä puolia pitää löytää, niin matka tavailletaan mukavasti alkamäkeen. Lähtö on 5362 metrin korkeudessa ja maali 3540 metrissä ja jokainenhan meistä tietää kuinka mukavaa on alamäkeen juosta. Mahtaa olla mukava lenkki! Lisätietoa vuoren valloituksesta täältä.

Baikalin jäämaraton

Eikö Suomen pakkaset riitä, kehuitko juokseesi ulkona -25 asteen pakkasessa? Siinä tapauksessa ilmoittaudu Baikal-järven maratonille. Se juostaan Siperiassa jäällä. Täällä voit kisan aikana kokea lähes -40 asteen pakkasen. Yleensä pakkanen on huomattavasti miedompi, juostaahan kisa keväisessä Siperiassa. Tutustu!

Big Five Marathon

Oletko halunnut Afrikkaan ja nähdä villieläimiä. Big Five maraton kilpaillaan Etelä-Afrikan savanneilla jossa voit tavata leijonia, leopardeja ym. Kukaan ei ole toistaiseksi vielä kuollut tai edes vahingoittunut. Edullisin paketti maksaa 1475 euroa. Tästä voit osallistua.

Viinimaraton

Ehkä tämän listain letkein vaihtoehto on Marathon Du Medoc. Kyseessä on Ranskassa järjestettävä ns. viinimaraton. Matkalla on mukavasti juomapisteitä, nimittän 23 kpl. Mainitsinko, että juomapisteillä on viiniä, ostereita, juustoja ja jäätelöä. Reitti on tarjoilusta huolimatta suoritettava kuudessa ja puolessa tunnissa. Hinta on kohtuulliset 85 euroa. Tutustu
Kommentit