Polar M400 kokemuksia

Olin pitkään käyttänyt puhelimessani Endomondoa. Puhelimen Endomondo pääpiirteittäin toimi hyvin, mutta juoksuvauhdin kuuli vain kilometrin välein eikä sykkeistä ollut mitään tietoa. Päätin hankkia urheilukellon ja edullisuuden vuoksi hankin Polarin M400 -urheilukellon. Kellossa oli kaipaamani toiminnot eli reitin ja nopeuden mittaus sekä sykkeet.Tämä tapahtui noin vuosi sitten keväällä 2015.

Jo alusta alkaen oli ongelmia kaapeliliitännän kanssa. Se toimi huonosti jolloin tiedonsiirto sekä kellon lataaminen pätki. Tiedonsiirto onnistui kun kaapelia painoi tiukasti kellon tiedonsiirtoporttiin. Lopulta tämäkään ei toiminut, joten jouduin jo kuukauden käytön jälkeen lähettämään kellon Polarin huoltoon.

Huollossa kesti noin kolmisen viikkoa ja jouduin juoksemaan Helsinki City Runin ilman väliaikatietoja. Sain kellon lopulta takaisin. Polar M400 toimi seuraavat kaksi viikkoa ja taas sama ongelma. Lataus- ja tiedonsiirto portti ei toiminut. Se oli hapettunut jälleen. Polarin asiakaspalvelu lähettikin minulle samantien uuden kellon ja laitoin vanhan matkaan takaisin Polarille.

Tämä kello kesti 5 kuukautta kunnes samat ongelmat ilmenivät. Jälleen huoltoon yhteyttä ja kello Polarin huoltoon Kempeleelle. Tällä kertaa huollossa kuluikin reilut neljä viikkoa joulun vuoksi.

Joulun jälkeen sain kelloni takaisin. Siihen oli vaihdettu uusi portti, johon oli tehty muutoksia. Uudessa portissa ei ole suojakumia, joka ennen hautoi kosteutta portissa ja aiheutti hapettumisen. Lisäksi oli käyttöohjeet joissa kielletään tietojen synkronointi heti lenkin jälkeen juurikin tämän hapettumisen vuoksi. Lisäksi neuvotaan, että vesitiiviin portin voi huuhdella hanan alla lenkin jälkeen ja jättää kuivumaan rauhassa.

Nyt eletään tammikuuta 2016 ja kello toimii edelleenkin, hienoa! Lisäksi Polarin päivityksien myötä kelloon on tullut myös kadenssin mittaus. Kyllä tämä nyt alkaa tuntua ihan ok tuotteelta. Jos olet ostamassa Polarin M400 urheilukelloa, niin kannattaa tarkistaa latausportti. Jos siinä on kuminen suojakorkki, niin se on vanhaa huonoa mallia.

Kommentit

  1. Polarin M400 onkin "halppismalli", kannattaa ostaa Polarin V800

    VastaaPoista
  2. itsellä ollut n 5 kk kyseinen kello eikä ole ilmennyt vikoja vaikka suojakorkki onkin. bluetoothilla siirrän tiedot eteenpäin, joten korkin väliin ei kosteutta pääse juurikaan, koska yleensä latauskin tulee tehtyä lepopäivänä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti