Juoksuajan ennustaminen

Tavoitteen miettiminen on usein hankalaa, varsinkin pidemmille matkoille. Tavoitteiden asettamisen helpottamiseksi netissä on juoksulaskimia kuten esimerkiksi McMillan. Laskuriin voi syöttää esimerkiksi 5 km tai 10 km juoksuajan, siis toteutuneen ajan. Tämän pohjalta laskuri ennustaa sinulle puolimaratonin ja maratonin loppuajat. Laskuri siis huomioi, että esimerkiksi 5 km juoksemallasi nopeudelle et jaksa kokonaista 10 km, vaan nopeus laskee aavistuksen.

Itse testasin omalla 5 km ennätykselläni (21:53 min) jolloin puolikas pitäisi taittua 1:41:19 ajalla. Todellisuus oli viime vuonna 1:49:43. Vastaavasti 10 km ennätykselläni (46:23 min) ja tällöin puolikkaalle laskuri ehdottaa aikaa 1:43:24. Ohjelma odottaa minun siis juoksevan nopeammin puolikkaalla. Maratonilla myönnän olevani epäonnistuja (4:17:54) ja se ei ole missään suhteessa McMillanin ennustuksiin.

McMillanin juoksulaskurin tulos vakuttaa, että toukokuussa HCR:llä minulla on mahdollisuuksia alittaa 1:45 aika. Lauantaina juoksin 20 km ajalla 1:46:30 eli vielä on kiristettävää ja siihen on aikaa pari kuukautta. Kävin vielä sunnuntaina virkistämässä jalkojani juoksumatolla ja taivalsin 5 km @ 4.30 min/km keskiajalla. Ainakin kestävyyttä pitää vielä hankkia.

Juoksulaskurin ennustus puolikkaalle, tavoitteeksi 1:44:59

Kommentit

  1. Moigga,
    ja kiitokset juoksublogista. Mc Millan -laskurin antamat ennusteet ovat ihanneaikoja, jotka on mahdollista saavuttaa optimaalisella harjoittelulla, perus- ja vauhtikestävyyttä rakentamalla. Pidempien matkojen aikaennusteet tuppaavat menemään tällä laskurilla yläkanttiin etenkin harrastuksen alkuvuosina. Tässä toinenkin taulukko, joka oman kokemukseni mukaan ennustaa tavallisen pulliaisen aikoja Mc Milania realistisemmin: http://www.juoksija-lehti.fi/Harjoittelu/Juoksu/Maratonajanennustaminen.aspx
    t. Osapäivämaratoonari

    VastaaPoista

Lähetä kommentti