HCR suoritettu ennätysajalla

 Olin jo hyvissä ajoin ilmoittaunut Helsinki City Runille josta on jo muodostumassa perinne. Tämä oli neljäs kerta! En oikein ole ollut tyytyväinen kevään juoksutreeneihin, mutta silti ennakkoon odotin parantavani puolimaratonin ennätystäni ja niin myös kävi. Loppuaika oli 1:48:23, mutta haaveeksi jäi siis 1:45 alittaminen. Palataan kisatunnelmiin.

Helsingin Olympiastadionhan on tänä vuonna poissakäytöstä ja sen vuoksi tapahtuma-alue on kokenut muutoksia. Remontista huolimatta Helsingin jäähallin parkkipaikka oli pysäköintikäytössä tuttuun tapaan. Näppärä paikka pysäköidä auto. Töölön kisahallilta myös tänä vuonna piti hakea lähtöpaketti jossa ei oikeastaan muuta ole kuin "sirullinen" juoksunumero. Eli ajanotto tagi on integroitu nykyään juoksunumeroon. Ennenhän lenkkariin piti kiinnittää pieni tagi ajanoton vuoksi.Koska juoksunumerot pitää hakea hyvissä ajoin, niin odottelu aikaa jää varsin runsaasti. Tässä välissä perinteisesti olen käynyt Mäkkärissä burgerilla. Mäkkärin burgerit mielestäni ovat oikeasti hyvää ruokaa urheilua varten. Niissä on hiilareita, proteiinia, suolaa ja tietysti hyvä maku. Lisäksi Kokiksessa on paljon sokereita jotka imeytyvät nopeasti urheilusuoritusta varten. Täydellistä!

Täytyy sanoa, että tänä vuonna (2016) HCR:ässä oli jotenkin vaisu meininki. Yksi syy lienee sateinen sää, mutta onneksi juuri ennen lähtöä sade taukosi sopivasti. Tänä vuonnahan Helsingissä HCR juostiin puolimaraton uusitulla reitillä. Reittiä oli ennakkoon kuvattu urbaaniksi, nopeaksi ja yleisöäkin piti olla reitillä paljon. Reitti tosiaan oli uusi, mutta mitäänsanomaton lenkki jossa ensin juostiin Baanaa pitkin keskustaan ja talojen takapihojen tiukkojen kurvien kautta takaisin tutulle reitille metsään. Yleiskuvana voi sanoa, että alkuun oli tasaista tai alamäkeä, asfalttia sekä tiukkoja mutkia. Noin 13 kilometrin jälkeen kaupunkireitti loppui ja loppumatka juostiin sorapinnalla metsän keskellä ja samalla reitti muuttui mäkiseksi.

Ja sitten vielä itse juoksuun. Itselläni viime viikon treenit ennen lähtöä oli jäänyt kehnoiksi IBD vaivasi ja kortisonikuuri jälleen päällä. Käytännössä ei uskaltanut antaa aivan kaikkeasa juoksussa, varsinkin kun sykkeet olivat noin 15 yksikköä suuremmat kuin yleensä. Tasaisella vauhdilla kuitenkin tuli uusi ennätysaika puolimaratonille eli 1:48:23.


Jälkikäteen labroista ilmeni, että hemoglobiini oli pudottunut 20 yksikköä ja oli 120. Tulehdusarvot 69. Lisäksi Azamun lääkekokeilu oli ärsyttänyt haiman pahasti. Seuraavana päivänä nousikin kuume sekä sietämättömät vatsakivut. Vatsakivut ovat nyt hellittäneet kun Azamun lääke lopetettiin ja kortisoni on saanut suolenkin kuriin. Kohta taas pääsee palailemaan juoksupoluille ja miettimään löytyisikö joku mukava puolikas vielä tälle vuodelle.

Kommentit