Narsisti päivittää urheilusuorituksensa Facebookkiin?

Eilen luin Kauppalehdestä mielenkiintoisen jutun jossa oli tutkittu liikuntaharrastajien Facebook -päivityksiä. Alkuun on myönnettävä, että itse olen pari kertaa päivittänyt FB:hen juokseeni maratonin tai puolimaratonin. Sen jälkeen en ole katsonut tarpeelliseksi kertoa juoksuharrastukseni, tuskinpa ketää kiinnostaa kuinka monta lenkkiä teen viikossa ja onko lenkit tehty epäinhimilliseen aikaan tai kaatosateessa? Toki on mukava tietää kaveripiiristä, että juoksevatko muutkin mutta siihen ei tarvita päivittäisiä päivityksiä.

Kauppalehden uutisessa olikin päädytty, että innokkaasti omista urheilusuorituksistaan kertovilla on narsistisia piirteitä. Tutkijoiden mukaan kuntoilupäivityksissä yksinkertaisesti halutaan julkisesti kertoa kuinka paljon ihminen panostaa itseensä ja kohottaa itsetuntoa.

Tutkijat päätyivät, jollei yllä erittäin kiinnostaviin urheilusuorituksiin, niin kannattaa pidättäytyä omien liikuntasuoritusten parantumisesta kertovista postauksista. Eli tämän mukaan on sallittua kertoa ensimmäisestä maratonista ym.

Kommentit