Salitreeni puolessa tunnissa

Puolessa tunnissa ehdit tekemään salitreenin mainiosti. Tosin puhelin on jätettävä pukukoppiin ja unohdettava saliselffiet. Tietysti tunnin treenit on parempi, mutta puolituntia on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin jättäisi treenit väliin kokonaan!

Tässä treenissä ei ole aikaa selffieihin!
Pikatreenitkin kannattaa aloittaa lämmittelyllä. Juoksumatto tai crosstrainer ovat mainioita aerobisia laitteita joilla saat lämmöt päälle! Aloita treenit esimerkiksi juoksemalla kaksi minuuttia kevyesti ja sitten kolme minuuttia lähes täysillä.

Seuraavaksi treenauksessa ovat isot lihasryhmät joista edetään pienempiin lihasryhmiin. Jos olet kokemattomampi kuntosalitreenaaja, niin käytä laitteita. Esimerkiksi jalkaprässillä voit lähteä liikenteeseen. Kokeneemmat voivat tehdä tässä vaiheessa jalkakyykkyjä tai askelkyykkyjä. Tämän jälkeen kokemattomille suosittelen rintaprässiä ja kokeneille penkkipunnerruksia käsipainoilla. Vielä on aikaa mainiosti, joten tee seuraavaksi liikkeitä kulmasoututangolla. Lopuksi vielä perinteisiä vatsalihasliikkeitä.

Tee jokaista liikesarjaa kolme tai neljä kertaa. Sarjojen välillä saa olla enintään puolen minuutin tauko, jotta harjoittelu on tehokasta ja selviydyt treeneistä puolessa tunnissa. Käytä painoja maltillisesti. Hyvänä nyrkkisääntönä: käytä puolet niistä painoista millä pystyisit tekemään vähintään 10 toistoa puhtaasti.

Lopuksi voit vielä tehdä loppuveryttelyt juoksumatolla vapaalla tyylillä. Muista, että matalasykkeinen juoksuharjoittelu polttaa rasvoja! Toisaalta kovaalla sykkeellä tehty juoksu voi antaa paremman fiiliksen! Tyyli on vapaa!

Kommentit