Maraton alle 2 tuntia!

Tämän hetkinen maratonin maailmanennätys 2.02.57 on kenialaisen Dennis Kimetton nimissä. Naisten ennätys on Paula Radcliffen 2.15.25. Miesten sarjassa ollaan hyvin lähellä 2 tunnin alitusta, vain 177 sekunnin päässä. Vai ollaanko lähellä sittenkään? Kilometriä kohden se tekee huikeat 4,2 sekuntia. Se on paljon!

Nike on ottanut haasteen vastaan. Lyhyesti etsitään kyvyiltään maailman lahjakkain juoksijaryhmä jossa juoksijat saavat toisistaan peesausapua, kehitetään juoksukenkä juuri heille, valitaan tasainen ja pitkä ovaalinmuotoinen rata.

Tiimiin kuuluvat: Eliud KipchogeLelisa Desisa Benti ja Zersenay Tadese. He ovat äärimmäisen hyviä juoksijoita. Kipchoge voitti kultaa maratonilla Rion olympialaisissa ja hänen ennätyksensä maratonilta on 2.03.05. Lelisa Besisan paras aika maratonilla on puolestaan 2.04.45 ja hän saanut maratonilta hopeaa Moskovan MM-kilpailuissa vuonna 2013. Tadese on tehnyt puolestaan huikeita aikoja puolimaratonilla ja voittanut lukuisia arvokisamitaleja 10 000 metrin matkalla. Hänen nimissään on puolimaratonin maailmanennätys 58.23. Mutta miksi Dennis Kimetton ei ole mukana yrittämässä kahden tunnin alitusta? Syy lienee sponsorisopimuksissa, hänen varusteensa tulevat Adidakselta.

Radaksi on valikoitunut Monzan F1-rata mistä löytyy 2,4 kilometrin mittainen ovaaliosuus. Rata on sopivasti vain 183 metrin korkeudessa merenpinnasta jotta hengistys olisi mahdollisimman helppoa. Ajankohtana tulee olemaan 2017 vuoden kevät, tarkempi ajankohta määrittynee sään mukaan.

Niin ja ne juoksukengät! Ne ovat luonnollisesti tapahtuman järjestäjän tuotteet eli Niket. Tuskin lähtöviivalle pääsisi muilla kengillä?

Maailmanennätys Niket?Kommentit