Lahden Half Marathon Weekend

Lahdessa on pitkään järjestetty Uusi Lahti -nimistä juoksutapahtumaa. Tapahtuman nimi on huono ja konsepti sekava. Eikä ulkopaikkakuntalainen välttämättä oivalla, että Uusi Lahti on tapahtumaa sponsoroiva paikallislehti. Nyt tapahtuma on remontoitu täysin uuteen uskoon ja nimeksi on annettu Half Marathon Weekend. Nimensä mukaisesti maraton on pudotettu ohjelmasta pois ja nyt keskitytään puolikkaaseen.

Lahden Half Marathon Weekend järjestetään 2.9-3.9.2017. Lauantaina ohjelmassa on maastojuoksu. Lähtö on urheilukeskuksessa ja Salpausselän hiihtolatu-uria pitkin edetään aina Hollolan Messilään asti ja sieltä takaisin urheilukeskukseen. Yleisesti Salpausselän maasto on hyvin mäkistä eli reitti on luultavasti vaativa tosin pieniä ja liukkaita polkuja tuskin reitillä nähdään.¨

Uusi Lahti juoksu
Massajuoksutapahtumissa on tunnelmaa

Sunnuntaina juostaa puolimaraton myös, mutta Vesijärven maisemissa. Reitille lähdetään urheilukeskuksesta, josta edetään kohti Ruoriniemeä jossa on kääntöpiste. Reitti juostaan kahteen kertaan ( 10,55 km x 2). Reitti on hyvin tasainen, stadionilta on pientä nousua luvassa sekä 2,5 km kohdalla noin 500 metrin loiva nousu osuus.

Itselläni osallistuminen on vielä mietinnässä, mutta parasta on että tapahtumaan voi jälki-ilmoittautua hetkeä ennen starttia.

Kommentit