Halppislenkkarit testissä (Adidas Solar Blaze)

Menet urheilukauppaan etsimään hyviä lenkkareita juoksuharrastuksen aloittamiseen tai ihan vain sunnnuntainlenkkeilyyn. Urheilukaupan myyjä tyrkkää käteesi 100 euron lenkkarit ja kehuu tossut maasta taivaaseen. Hän myös muistuttaa, että hyviin lenkkareihin kannattaa panostaa. Tuttu tunne? 

Itselläni on aiempia kokemuksia 70 euron - 150 euron lenkkareista. Toki heti alkuun on mainittava, että Adidaksen kalliit Boston Boostit ovat kevyet ja nopeat. Nyt on kuitenkin marraskuu joten kepeistä ja nopeista lenkkareista ei ole mitään hyötyä loskassa. Tämän vuoksi ajattelinkin hankkia edulliset lenkkarit ja sellaiset löytyi XXL:n verkkosivuilta. Lenkkitossuiksi tälle talvikaudella valikoitui Adidaksen Solar Blaze:t.



Aloitetaan hinnasta. Kengät olivat superalennuksessa jolloin niiden hinta oli vajaat 40 euroa. Ohjeellinen myyntihinta oli tietysti peräti 79,90 euroa, mutta nämä myyntikikat tiedetään. Sama kenkä maksaa Budger sportissa 50 euroa ja Intersportissa 69,90 euroa. Onhan tuo toki hyvä tarjous.

Olen juossut Solar Blazeilla vajaat 100 kilometriä ja hyviltähän ne vaikuttavat. Kengät ovat melko raskaat, mutta se ei loskakeleillä häiritse eikä tässä olla talvella tekemässä aikaennätyksiäkään. Laatu vaikuttaa olevan erinomainen tosin halvankaan lenkkitossun ei kuulu irvistellä näin vähillä kilometreillä. Vettä tai tässä tapauksessa loskaa kengät pitävät aivan tavallisesti. Pito liukkaalla on aivan normaali kesälenkkariksi. Kaiken puolin en oikein ymmärrä miksi olen maksanut lenkkareista jopa 100 euroa enemmän kuin pienemmälläkin rahalla saa kelpo kengät.

Kommentit