Korona ja juoksutapahtumat

Tänä syksynä tulee itselleni täyteen kymmenen vuotta harrastelijan juoksu-uraa. Matkalla on ollut terveydellisiä haasteita, turhautumista ja myös ilon hetkiä. Mutta ikinä en olisi voinut kuvitella, että juoksutapahtumia perutaan viruksen vuoksi. Nyt Koronan myötä näin on käynyt.

Oikeastaan kaikki juoksutapahtumat on peruttu kesältä. Peruttuja tapahtumia on oikeastaan turha edes listata. Helpompi keskittyä tapahtumiin jotka on siirretty syksyyn.

Helsinki Midnight Run 29.8.2020
Midnigh run on edelleen omalla paikallaan kalenterissa eli elokuun lopulla. Osallistumisia otetaan vastaan, mutta kukaan ei tiedä miten juoksun kanssa käy. 

Helsinki City Running Day eli vanha "HCR" 3.10.2020
Varsin järkevää, että SUL päätyi siirtämään juoksutapahtuman toukokuulta vasta lokakuulle. Hienointahan tässä on, että tapahtumapaikkana toimisi juuri uudistettu Helsingin olympiastadion. Lisäksi syksyllä harrastajajuoksijat ovat parhaassa iskussa. Jos HCR pystytään järjestämään, niin osallistujamäärät voivatkin olla poikkeuksellisen suuret ja eturivissä saattaa olla useita ammattilaisjuoksijoita.

Paavo Nurmi Marathon 22.8.2020
Turkulainen tapahtuma on edelleen omalla paikallaan kalenterissa ja tämän hetkisten aikataulujen ja määrityksien puitteissa tapahtuman pitäisi onnistua. Korona on kuitenkin yllätyksellinen, uskalletaanko ottaa riskiä tartunnoissa?

Tampere maraton 30.8.2020
Tamperelaisetkin edelleen ottavat vastaan uusia osallistumisia elokuun lopun juoksutapahtumaan


Kaikesta huolimatta voimme tehdä juoksulenkkejä omissa oloissamme, Suomi on onneksi väljä maa. Tarkat urheilukellot kertovat myös ajankulun. Mutta kyllähän tapahtumissa on ihan oma fiilis! 


Kommentit